Faalangst

overwinnen

Het is niet makelijk rijangst overwinnen

De graad van verkeersangst verschilt sterk. Soms treedt uw verkeersangst enkel op in zeer precieze omstandigheden, omstandigheden die slechts zelden voorkomen. Maar de verkeersangst kan ook zo intens zijn dat je angstig raakt om in de auto te stappen. En toch is autorijden in deze maatschappij eigenlijk een moeten geworden.

Over verkeersangst valt niet zo gemakkelijk te spreken, veel mensen schamen zich ervoor. Als het al aan vrienden wordt verteld, is de reactie vaak “Daar heb je toch geen last van, je bent toch zo zelfstandig?” Maar als je geen auto meer durft te rijden, wordt je wereld ineens een stuk kleiner en word je afhankelijk van de hulp van anderen. En niet iedereen voelt zich daar prettig bij.

Misschien ben jij wel een van de vele duizenden mensen in Nederland met een autorijbewijs op zak. Het kan ook zijn dat je nog steeds op jacht bent naar dat roze papiertje. Stap je wel of niet in de auto? Als autorijden rijangst oproept, dan laat je het wel uit je hoofd.

Mensen zeggen wel eens dat je rijangst zelf kunt overwinnen, maar wat rijangst – of faalangst – is zoveel dieper dan alleen zenuwachtig worden op de snelweg. Rijangst overwinnen is niet gemakkelijk, maar samen met een bekwame en geduldige rijinstructeur of instructrice ga je samen de weg op om weer vertrouwen te krijgen in je rijvaardigheid.

consequenties

Wat zijn de consequenties van verkeersangst?

Als je in zo’n situatie constant op de weg zit, begin je het verkeer te mijden. De auto wordt aan de kant gezet, je gaat niet meer naar je werk of je gaat niet meer op bezoek bij familie als je daar alleen met de auto kunt komen.

Op dat moment is deskundige hulp het enige dat helpt, want in de meeste gevallen herstellen lichaam en geest zich niet op een normale manier. Samen kijken we hoe je zelf je rijangst kunt overwinnen. We kunnen je alle tools geven, maar uiteindelijk gaat het om jou.

En het hoeft niet snel of gehaast, als jij je maar weer prettig voelt in de auto.

onze hulp

Hoe los je het op?

hier tekst hoe jullie hun helpen